KÖP BILJETT

 Jag fascineras av kontraster. Ljus och skugga i ett distinkt möte. Färger som förstärker och utmanar varandra. Flödighet möter detaljrikedom. Kontrasterna skapar den spänning i bilden som jag lockas av. Jag vill i mina bilder förmedla en förstärkt realism med en varm ton av harmoni och nostalgi. 

Jag vill att mina bilder ska förmedla glädje och vara fulla av liv. Varje bild ska berätta en historia. I kontrast till ett stilleben, ska det finnas en gnutta av liv, gärna något litet djur… Och jag vill att betraktaren ska fyllas av glädje över livets småttigheter. Djupet ska vara så där lagom djupt, utan risk för att dras ner under ytan. En och annan underfundighet ska vara kryddan i mina bilder. Jag vill teckna en ljus bild av vår värld!

Akvarellmåleriet har varit en del i mitt liv sedan 1989. Numera är det en viktig ventil i vardagen parallellt med mitt arbete i IT-branschen.

Att jag älskar att fika kan man inte att ta miste på när jag i Fikaserien kombinerar det med mitt intresse för Antik &kuriosa och ”gofika” serveras i gamla kaffekoppar på vackra dukar.

Om du vill se mer av mitt måleri – ”gilla” mig på Instagram (tinathagesson) eller Facebook (Tina Thagesson Akvarell).

Varmt välkomna i november!

//Tina

Tina Thagesson

Träffa fler av dina konstlärare