Frågor och svar

Här kan du läsa mer om Akvarellevent 2023. Om det är något svar du saknar kan du gärna maila din fråga till oss: info@akvarellevent.se

ALLMÄNT

Vad är akvarellevent.se?

Akvarellevent.se arrangeras av Fru Jansson AB organisationsnummer 559365-1184, konstnären Beatrice Jansson. Eventet sänds digitalt på nätet. Välrenommerade akvarellister demonstrerar varsitt motiv och du får möjlighet att måla tillsammans med konstnärerna under de tre dagarna.

Mellan demonstrationerna har vi olika ”happenings” som tävlingar, prat om konst, intervjuer, du får träffa andra deltagare och får möjlighet att visa upp dina målningar och få feedback, om du vill.

Vi kommer ha aktivitet både på Facebook i en sluten grupp och Instagram under hela eventet – där kan du lägga upp dina målningar och du kommer kunna se andra deltagares verk.

Hur kan jag delta i eventet?

Vad kommer jag lära mig?

Varje konstnär kommer under demonstrationen berätta om sina specifika akvarelltekniker och unika tips och tricks. Du kommer få lära dig olika färgblandningar, hur du jobbar med valörer, måla kontraster, få in ljus i målningarna, hur du målar skuggor m.m. Konstnärerna kommer berätta om hur de planerar och skissar upp sina motiv och hur de jobbar med sina målningar under hela processen.

Finns det någon agenda?

Du kommer kunna se alla demonstrationer under eventet då vi sänder dessa efter varandra med pauser mellan. Vi kommer lägga upp ett schema där du kan se vilken tid konstnären sänder sin demonstration.

Vilka konstnärer är med?

Vi väljer ut de allra bästa akvarellisterna med varierande stilar, för att du ska få en så stor upplevelse som möjligt. Tanken är att du ska hitta en eller flera förebilder och så småningom skapa din egen stil. Här är årets lärare:

När är eventet?

Akvarellevent 2023 är 10-12 november, kl 09:00-17:00 alla tre dagarna.

Kostar de 14 förberedande teknikövningarna extra?

Nej. Fru Jansson AB bjuder på TEKNIK-paketet, innehållande 14 akvarellövningar för de som har BAS- eller VIP-biljett.
Teknikpaketet är totalt 2 timmar med 14 akvarellövningar, som förbereder dig inför eventet i november. (Värde: 1500 kr.)

Hur hittar jag de 14 förberedande teknikövningarna?
Du behöver en BAS- eller VIP-biljett. När du är inloggad, så klickar du bara på ditt namn i menyn och skrollar ner till de olika akvarellövningarna.

HUR GÅR DET TILL?

Hur förbereder jag mig?

I god tid innan eventets start kommer vi lägga upp motiven du ska måla, i ett format du kan ladda ner och skriva ut om du vill. Du kommer även få en instruktion om det är något du behöver förbereda, samt material- och redskapslista från varje konstnär.

Sänds akvarelleventet live?

Vi kommer sända live och vara interaktiva med dig. Du kommer ha möjlighet att träffa andra deltagare och prata i våra chattrum. Du kommer också kunna chatta med eventets arrangörer och ställa frågor.

Vad är en demonstration?

En demonstration är ett lektionstillfälle, där varje konstnär visar dig steg för steg hur du ska lyckas med din målning. Alla de samlade demonstrationerna är som att gå en helgkurs för en konstnär men nu får du chansen att prova på 12 konstnärer vid ett och samma tillfälle.

Hur lång är varje demonstration?

Demonstrationerna är mellan 1-2,5 timme.

Vad händer om jag inte kan vara med under en demonstration?

Du kommer inte missa någonting. Beroende av vilket paket du har köpt, kan du se alla demonstrationer igen under en hel månad eller ett år efter eventet är avslutat.

BILJETTER

Vad ingår i Baspaketet?

När du köper Bas-paketet så får du tillgång till hela eventet, alla demonstrationer, motiv, materiallistor, medlemskap i sluten Facebookgrupp, möjlighet att lägga upp målningar på instagram, träffa andra deltagare i breakout-rooms via Teams, chatta med konstnärerna. Missar du någon konstnärs demonstration så kan du se alla kurserna en månad efter att event är slut.

Vad ingår i V.I.P-paketet?

När du köper V.I.P-paketet så får du tillgång till hela eventet, alla demonstrationer, motiv, materiallistor, medlemskap i sluten Facebookgrupp, möjlighet att lägga upp målningar på instagram, träffa andra deltagare i breakout-rooms via Teams, chatta med konstnärerna. Missar du någon konstnärs demonstration så kan du se alla kurserna ett år efter att event är slut.

Hur kan jag uppgradera min biljett?

Du kan uppgradera din Baspaket-biljett till V.I.P-biljett för att få förlänga tillgången till alla demonstrationer från en månad till ett år. Om du har registrerat dig och skapat en inloggning, så kan du uppgradera genom att logga in och klicka på uppgradera och sedan betala mellanskillnaden.

Vad är skillnaden med de olika biljetterna?

Med Bas-paketet får du tillgång till demonstrationerna i 1 månad efter att eventet är slut och med V.I.P-paketet så kan du se demonstrationerna i 1 år.

Vad kostar de olika paketen?

Kan jag köpa enstaka demonstrationer från eventet?

Nej. Du betalar för alla konstnärers demonstrationer innan eventets start. När eventet är slut, kan endast de som köpt biljett innan se demonstrationerna.

Är eventet bara digitalt?

Ja, eventet sänds bara digitalt, så du kan se det var du än befinner dig. Du kommer aktivt kunna vara med via vår chatt och breakout-rooms i Teams där du kan träffa andra besökare och våra konstnärer.

BETALNING

Hur kan jag betala?

Konto- och kreditkort från valfri bank. Klicka på KÖP BILJETT, välj en produkt. Har du en rabattkod fyller du i den och klickar ANVÄND RABATTKOD så ändrar sig summan för din produkt.
Om du får problem med betalningen eller inte kan betala med kort, maila info@akvarellevent.se så hjälper vi dig att hitta ett annat betalningsalternativ.

Hur får jag mitt kvitto?

Du får ditt kvitto till den mailadress du registrerat. Mailet kommer från order@akvarellevent.se .

TEKNISKA FRÅGOR

Kan jag testa att min teknik fungerar?

När du köpt en biljett till eventet kan du logga in. Vi kommer ha tekniker på plats, som du kan chatta med under eventet. Vi rekommenderar att du använder webbläsare Chrome eller Safari, samt att du undviker Internet Explorer.
Du har ansvar för att din internetuppkoppling fungerar.

Varför är filmen suddig eller hackig?

För att filmerna ska fungera bra, behöver du ha en problemfri webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Google Chrome. Du kan ladda ner den här.

Vad är ”breakout-rooms i Teams”?

Vi kommer erbjuda sk ”breakout-rooms” via Teams. Mellan de olika demonstrationerna kommer vi ha 10-20 min sessioner, där vi delar in er besökare i mindre grupper. Du får då möjlighet att prata med andra besökare och några av konstnärerna. Länken till din teams-grupp kommer du få när eventet startar.

Vad är Chatten?

Chatten är en textchatt, där du kommer kunna ställa frågor live mellan och under demonstrationerna under hela eventet. I chatten kommer du även kunna ha kontakt med de andra deltagarna.

Vad är Teams?

Teams är en sk ”community”, där du träffar andra deltagare. Under eventet så kommer du få tillgång till en länk och du behöver inte ladda ner något program för att kunna delta.

ÖVRIGT

Om jag har frågor innan eventets start, hur gör jag då?

Du kan ställa frågor till Fru Jansson AB genom att maila info@akvarellevent.se

Hur kan jag delta i tävlingen?

Vi kommer att anordna en tävling under eventet. Under eventet får du möjlighet att lägga upp dina målningar på vår Instagram- och Facebook-sida. Vi väljer ut tre vinnare som får ett presentkort på konstnärsbutik.