Beatrice Jansson

”Jag drivs av skaparglädje och en vilja att lära ut det jag kan till andra. Jag tycker mycket om mångfalden i det jag gör och utöver mitt eget skapande håller jag akvarellkurser både digitalt och hemma i min ateljé för både nybörjare och mer vana akvarellmålare.”

Med en utbildning till grafisk formgivare i botten har jag alltid varit omgiven av färg och form. För fem år sedan utbildade jag mig i en handledd konstnärsutbildning hos konstnären Peter Sköld. Han har gett mig den grund jag idag har och det är den jag nu vill dela med mig av.

För mig är mitt måleri en process och en upplevelse. Hitta en miljö, fota/filma, arbeta med bilderna i photoshop, analysera formerna, blanda färg, måla färgkartor, skissa, välja papper och penslar, måla, skölja, skvätta, namnge målningarna, rama in och sen ställa ut på ett galleri. Jag älskar att akvarellen är så oförutsägbar och de transparenta egenskaperna. Måla lager på lager, att förenkla ett motiv och måla med lite för stora penslar, det ger mig en kick.

Många frågar mig om det är så svårt att måla akvarell och mitt svar är – Ja, det är det, men alla kan öva upp sin kunskap. Har du rätt material, en duktig instruktör som visar dig steg för steg och du får hjälp med olika tekniker så kan alla komma i gång att måla akvarell.

Jag och mitt företag Fru Jansson AB är nu arrangör för detta akvarellevent och det ska bli så roligt att få träffa alla konstnärsinstruktörer och er som är med oss i november. Jag tror att jag kommer lära mig flera nya tekniker och färgblandningar av dessa proffs. Min vision och ambition är att alla ska få möjlighet att utveckla sitt akvarellmåleri, både som nybörjare eller mer erfaren.

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.