Ludmila Sauchanka

”Jag brukar jämföra akvarell med livet. Du kan planera vad du ska göra, men du kan inte styra över ödet. Det är samma sak med akvarell; du kan planera din målning,  pigmentet och vattnet gör sitt. Det enda man kan göra är att njuta och hänga med i processen.”

Jag heter Ludmila Sauchanka. 
Konst och måleri var ett stort intresse för mig, redan som barn. Av olika anledningar lade jag ner penseln, och först nu, mer än 25 år senare, har jag återigen börjat måla. Mitt liv tillsammans med akvarell började 2017, när min gode vän anmälde mig till workshop. Jag skyndade att köpa min första ask med färger, papper och penslar. Nu under de senaste åren har jag deltagit många internationella utställningar. Jag har  haft en del personliga utställningar, men även tillsammans med andra konstnärer runt om i Sverige. 

Jag brukar jämföra akvarell med livet. Du kan planera vad du ska göra, men du kan inte styra över ödet. Det är samma sak med akvarell; du kan planera din målning,  pigmentet och vattnet gör sitt. Det enda man kan göra är att njuta och hänga med i processen. 

Allt som jag gillar med livet gillar jag att måla. Djur, människor, städer, landskap, blommor eller med ett ord ALLT. När jag målar gillar jag att framföra ljus och kontraster, jag använder mig också av ganska starka färger. Jag är alltid nyfiken över att testa något nytt.

För det mesta använder jag Saunders Waterford 300gr och 425gr. Mina favorit färger kommer från Daniel Smith, Schmincke och QOR. Penslar varierar jag från olika märken. 

Vi ses!

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.