Stefan Gadnell

”Jag älskar motljus i mina bilder. Oftast blir det livfulla stadsvyer – cityscapes – hus, några bilar och människor som är på väg. För mig är det är viktigt att det händer något, att bilden har en berättelse.”

Mitt stora intresse har alltid varit teckning, målning, foto och film. I Umeå utbildade jag mig till teckningslärare eftersom det stämde bra med mina intressen. Jobbade sedan som bildlärare i Linköping och Uppsala. 2010 startade jag och min fru Margaretha ett guesthouse på Malta, vi kallade stället “Blå Dörren”. Förutom allt jobb med huset började jag hålla kurser i teckning och akvarell. Nu är vi tillbaka i Sverige och jag  jobbar nu som akvarell-konstnär. Ibland blir det workshops i teckning och akvarell, de flesta i Stockholm och Albuferia, Portugal, men även i Norrtälje, där vi numera har bosatt oss.

Livfulla stadsvyer och jag älskar motljus i mina bilder. Oftast blir det cityscapes, en stad, hus, några bilar och människor som är på väg, för mig är det är viktigt att det händer något, att bilden har en berättelse. 

Ett bra papper är viktigt, jag använder Arches 300g rough. Färger av bra kvalitét är också viktigt, däremot behöver man inte så många olika färger. Jag har till exempel en minipalett när jag målar ute med endast sex färger. Det samma gäller för penslarna, bra kvalitet, men jag använder oftast bra två stycken.

Du som vill veta mer kan läsa min bok om akvarell, den heter, “Besatt av akvarell”, och finns på Ymershorns förlag.

Väl mött!
/Stefan Gadnell

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina tavlor.