Johan Sandell

”Akvarell är ett fantastiskt uttrycksmedel. Den är ju egentligen inte klar förrän pigment och vatten jobbat färdigt med varandra. Det är frustrerande, utmanande och roligt på samma gång, om man vill plåga sig lite.”

Jag heter Johan Sandell och bor vid Gamleby i nordöstra Småland. Här har jag havet, skogen, småsjöar och gamla byar inpå knuten, så mina motivval blir inte så svåra. Jag vill att mina akvareller ska ge lugn och harmoni, glädje och lite eftertanke. De ska inte provocera – det får vi nog av ändå i TV och tidningar. Jag blir extra glad när betraktaren känner igen sig, eller känner sig hemma, utan att ha varit på platsen, men kan på ena eller andra sättet relatera till känslan i motivet.

Akvarell är ett fantastiskt uttrycksmedel. Den är ju egentligen inte klar förrän pigment och vatten jobbat färdigt med varandra. Det är frustrerande, utmanande och roligt på samma gång, om man vill plåga sig lite. Mitt självklara val av papper är Arches 300g, kallpressat. Färgerna är övervägande från Winsor&Newton.

I Akvarelleventet kommer du få följa mig genom ett vårmotiv. Jag kommer att visa hur jag tänker kring komposition och ljusinfall och hur jag tidigt väljer ut de färger jag ska använda.

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.