Alexandra Walsh

”Lusten att skapa och uttrycka mig genom måleri har varit med mig sedan tidig ålder, men det är först för några år sedan som jag började se på den som på något mer än en hobby.”

Så småningom gjorde jag en hundraåttio graders vändning i min karriär och gick från att ha doktorerat i kemi år 2020 till heltid som akvarellist, tecknare och konstpedagog idag. Min naturvetenskapliga bakgrund genomsyrar mitt konstnärskap. Min passion är att hjälpa alla akvarellister att avmystifiera akvarellen, då jag vet att detta flytande sagolika medium är inte så mystiskt och okontrollerbart som man gärna tror. Det man behöver är att se på akvarellen med naturvetenskapliga verktyg till hands!

Som många andra akvarellkonstnärer fokuserar jag på naturen men i mitt måleri utforskar jag naturfenomen ur ett metafysiskt perspektiv. Naturen för mig liknar ett väsen som gärna spelar spratt med ens sinnen.

Jag fascineras av hur Naturen kan göra det synliga osynligt och hur den skapar illusioner. Där Naturen låter vatten och dimma gifta sig vid horisonten hamnar man plötsligt i ett gränslöst universum. Eller, när man står vid en skogskant känns det att man har hittat världens yttre gräns.

Utöver det naturen erbjuder inspireras jag av flertal japanska konstformer och diverse inriktningar inom abstrakt måleri. Färg är en viktig del i min verksamhet, både i teori och praktik, och på Akvarelleventet har jag nöjet att prata om just färgteori!

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.