Christian Koivumaa

”Man skulle kunna säga att jag har ett stort intresse för att lära mig om och utveckla mitt måleri. Ett bra sätt att lära sig är genom att lära andra, vilket jag gjort i många år nu. Att undervisa andra är en stor del av mitt konstnärsskap.”

Jag heter Christian Koivumaa och är en heltidskonstnär som huvudsakligen målar akvarell. Sedan många år tillbaka har jag försökt sprida inspiration och målarglädje genom social medier men framförallt via YouTube. Som heltidskonstnär ställer jag även ut mina målningar och har haft förmånen att visa upp min konst på många olika platser, både i Sverige och utomlands.

Landskapsmotiv med inspiration från Norrland är de målningar som jag tycker är roligast att måla. Kanske för att jag växte upp i Tornedalen. Utöver landskapsmotiv så målar jag även en del stadsmotiv samt en och annan fågel varje år.

Man skulle kunna säga att jag har ett stort intresse för att lära mig om och utveckla mitt måleri. Ett bra sätt att lära sig är genom att lära andra, vilket jag gjort i många år nu. Att undervisa andra är en stor del av mitt konstnärsskap. Fram tills idag så har jag haft över 10 000 elever från hela världen, tack vare onlinekurser. Jag får ofta höra att mitt sätt att måla får det att se så lätt ut. För mig handlar det inte om att krångla till det, utan att på enklaste sätt få fram det jag vill och det är något jag försöker förmedla till mina elever. Under akvarell eventet kan du förvänta dig att lära dig om hur man bygger upp ett landskapsmotiv på ett effektivt och ganska enkelt sätt genom olika tekniker.

Gällande material så tycker jag framförallt att pappret är ett viktigt redskap. Mitt favoritpapper är Arches och jag använder det i olika tjocklekar med varierad gräng. 

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.