August Sandström

”Det är jättefint med solnedgångar och vackra blommor, men personligen så föredrar jag att måla en regnig måndagsmorgon i en del av skogen som kanske inte fått så mycket uppmärksamhet.”

Jag är uppväxt i Jämtland men har även spenderat mycket tid i Västerbotten och Norrbotten, det är härifrån norra Sverige som jag får min inspiration när jag målar akvarell. En stor del av barndomen var diverse skogsutflykter, fjällvandringar, skidturer och bilresor mellan Jämtland och Västerbotten. Dom skogs och fjäll-landskapen som breder ut sig mellan riksvägarna och glesbygdskommunerna är för mig väl bekanta. Jag målar nästan uteslutande landskapsmotiv och det är just det som jag kommer fokusera på under min akvarelldemonstration.

Jag har studerat film och foto i Norrbotten och har efter det arbetat som frilans filmfotograf i Sverige och runt om i världen i ca 10 år, med allt från dokumentärfilm till reklamfilm. Parallellt med filmarbete så har jag målat akvarell och jag inser att det finns väldigt mycket gemensamt när det kommer till komposition, kontrast, färger, och perspektiv mm.

Det är jättefint med solnedgångar och vackra blommor, men personligen så föredrar jag att måla en regnig måndagsmorgon i en del av skogen som kanske inte fått så mycket uppmärksamhet. Jag tycker ofta att det kan finnas något vacker i det enkla och till synes anspråkslösa i vardagen. Så det kan hända att det blir just något sådant motiv som jag kommer att måla under min demonstration på akvarell event 2023.
Hoppas vi syns där! 

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.