KÖP BILJETT

Nils Danielsson

Jag målar akvareller av landskap, marina miljöer och en och annan stadsvy. Man kan säga att jag söker vagt romantiska vardagsmotiv som jag sedan försöker förmedla med ett osentimentalt uttryck. Den stora utmaningen är alltid att locka fram det vackra och en närvarokänsla i en vy och att utelämna rätt element till betraktarens fantasi. Min inspiration kommer från klassisk och samtida impressionister och därför är ljuset och skuggor ofta centrala i mina akvareller.

I min demonstration kommer jag fokusera på några av elementen som jag personligen tycker gör en bra akvarell. Målningens design och komposition måste väcka och hålla betraktarens intresse och därför måste vi vara beredda att anpassa vårt motiv för bästa effekt. Vi kommer också förenkla återgivningen så mycket som möjligt. För att fånga en känsla av ljus kommer vi också jobba mycket på våra kontraster och färgdjup. 

Jag använder enkla tekniker och material och kommer utgå från en begränsad palett för att fokusera ljust, mörkt, varmt och kallt. Vi målar på grovt eller kallpressat papper. 

Nils Danielsson