Åsa Ceder

Lärare på Akvarellevent.se 2022

Jag heter Åsa Ceder född och uppvuxen i Kiruna men flydde från kylan i norr till Uddevalla i vackra Bohuslän. Jag inspireras mycket av de norrländska skogarna, fjällen och sjöarna och kontrasterna mellan mörk och ljust. Även av Bohuslänska klippor, havet, ljuset och sjöbodar. 

Jag har målat…alltid! Konsten har alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag började hålla kurser för kompisar, men till slut blev vardagsrummet för litet och maken blev lätt irriterad över stänk av färger och skrattande målardamer. Vi hade ju roligt och njöt, klart man skrattar och flamsar lite. Nåja maken sa  – nu är det dags med en ateljé för dig. Woow han gick rakt i fällan, så nu har jag en toppenateljé sedan många år tillbaka. Så nu kan jag dela med mig av det bästa jag vet, Akvarell! 

Jag är allätare, vilket innebär att jag målar det mesta, hus, skogar, blommor, djur, knäppa boningar etc. Och undervisar också på det sättet. Jag trivs bäst med Saunders Waterford 425 gr grov gräng. Så man slipper att förfukta och spänna upp. Winsor Newton och Daniel Smith färger är mina favoriter. För mig är det viktigt med humor, lättsamhet och inga pekpinnar i min undervisning. Njuta och ha roligt tillsammans och det har vi på mina kurser.

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.

Åsa Ceder

Akvarellevent fortsätter 2023!

Vi jobbar för för fullt med att skapa ett lika fantastiskt event i år. Här nedan kan du se vilka som blir årets instruktörer.