Daniel Luther

Lärare på Akvarellevent.se 2022

Daniel Luther heter jag. Idag arbetar jag med akvarellmålning, akvarellkurser och konstutställningar på heltid. Jag är konstnärlig ledare med akvarellkurser med bas i Stockholm, men även i Mariestad, Karlstad, och Norge. För åtta år sedan tog jag ett beslut att teckna och måla nästan varje dag och det har gett goda resultat i det konstnärliga utövandet. Jag inspireras oftast av att vara ute i naturen, men även från digital media som Pinterest, Facebook och Instagram. Mina motiv genomsyras oftast av en stillsam och poetisk karaktär med inslag av djur eller fåglar. Utbildning har jag fått via Palettens konstskola, Forsbergs Bild & Formskola och Media Institutet i Stockholm. Att måla akvarell handlar om att få skapa och gestalta sin omgivning på ett sätt som berör betraktaren.
Att få dela med mig av akvarellteknik till deltagarna är något jag gillar och brinner för. Jag har fått feedback tillbaka och hört att jag är en uppskattad lärare och mycket pedagogisk i min undervisning. Mina kursdeltagare har fått lära sig att måla vatten, båtar, vågor, och landskap, men även bildkomposition. Jag visar hur man kan tolka förlagor, arbeta med miniatyrskisser och design inför målning av ett akvarellmotiv.

Favoritpappret att måla på är såklart Saunders Waterford 300gr grov gräng! Mina akvarellfärger kommer från flera leverantörer, t ex Daniel Smith, Holbein och Windsor & Newton. Favoritpenslarna är mest från Escoda med tex Perla och Aquario, men jag använder även penslar från andra märken.

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.

Daniel Luther

Akvarellevent fortsätter 2023!

Vi jobbar för för fullt med att skapa ett lika fantastiskt event i år. Här nedan kan du se vilka som blir årets instruktörer.