Marianne Chayet

Lärare på Akvarellevent.se 2022

Jag visste tidigt att jag skulle ägna mig åt konsten och utbildade mig i Paris, dels på Academìe de la Grande Chaumière och dels på en kvällskurs på Academìe des Beaux-Arts. 1970 sökte jag in på Gerlesborgsskolan i Stockholm, där jag målade för Arne Isacsson 1972-74. Där tändes mitt intresse för akvarellens oändliga möjligheter och jag var fast.
Sedan kom livet emellan med familj och en lärarutbildning för att kunna försörja mig och sonen efter separationen. Det har senare visat sig vara en perfekt kombination att vara både konstnär och pedagog, har jag fått erfara. År 2000 var sonen 21 år och flyttade ut och då kände jag för att avsluta min lärargärning och undervisa vuxna, och även barn, i akvarellmåleri i stället, något jag längtat efter. Jag har haft mycket flitigt besökta kurser, både i Stockholm, på Gotland och utomlands, sedan dess. Utlandskurserna håller jag bl.a. i Norge på Lofoten, på Irland och i Frankrike. 

Mina motiv är ofta hämtade från den vilda, otämjda naturen för jag älskar friluftsmåleri. Jag söker upp små pärlor och delar med mig av mina fynd till kursdeltagarna som går mina kurser. Det speciella ljus om flödar över Gotland, Connemara, Lofoten och andra målarställen är oemotståndligt för en akvarellist. Det otillgängliga, förtrollande vackra och samtidigt karga landskapen upphör aldrig att fascinera. 
Jag har en stor bredd på mina akvarellkurser och har länge haft helgkurser och terminskurser med olika teman. Jag arbetar både som kursledare och fristående konstnär och har deltagit i ett flertal utställningar, många av dem jurybedömda, där jag vunnit priser och fått stipendier.
Mina verk finns representerade både i Sverige och ett stort antal andra länder.

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.

Marianne Chayet

Akvarellevent fortsätter 2023!

Vi jobbar för för fullt med att skapa ett lika fantastiskt event i år. Här nedan kan du se vilka som blir årets instruktörer.