Susanna Geidemark

Lärare på Akvarellevent.se 2022

Jag är född i Finland, men har bott i Sverige sedan 1969. Intresse för färg och form har följt mig genom hela livet – redan som liten tös ritade jag mycket och ofta. Jag har också under en period hållit på med kurbits- och allmogemålning och kalligrafi. Dessutom jobbar jag heltid som grafisk formgivare på en reklambyrå i Hallstahammar.
Akvarellmåleri har sedan 2012 (då jag gick en grundkurs i akvarellmålning på Medborgarskolan) tagit allt mer tid av min fritid. Det som började som en avkopplande hobby, har nu växt till en riktig passion. Natur och landskap är mina favoritmotiv. Ljus- och väderväxlingar under alla årstider fascinerar mig och jag hämtar gärna inspiration i min närmiljö. Jag vill alltid försöka förmedla min egen upplevelse av ett ögonblick, ett minne eller en stämning.

Favoritpappret är Saunders Waterford (fin gräng, high white) 300 eller 425 g, och jag använder Winsor & Newtons färger.
Jag brukar inte hålla kurser, så detta blir ett unikt tillfälle! Jag ska ta med er på en resa ”från ax till limpa”, dvs ni får följa med i hela processen från att jag hämtar inspirationen i naturen, skissar upp motivet i min ateljé och gör sedan en färdig akvarell.

Hjärtligt välkommen!

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.

Susanna Geidemark

Akvarellevent fortsätter 2023!

Vi jobbar för för fullt med att skapa ett lika fantastiskt event i år. Här nedan kan du se vilka som blir årets instruktörer.