Victor Andersson

Lärare på Akvarellevent.se 2022

Mitt namn är Victor Andersson och så länge jag kan minnas har konst, teckning och skapande intresserat mig. Redan som litet barn försökte jag mig på att göra tecknad film genom att rita egna bilder på magnetremsorna på våra VHS band, för att nämna ett exempel. För 4 år sedan började jag intressera mig för akvarell och det har numera blivit mitt favoritmedium. I mitt konstnärskap målar jag olika saker, allt från porträtt, djur och natur till stadsmotiv, jag har inget favoritmotiv utan variationen är det roliga.

Akvarellmålande kan vara frustrerande att ägna sig åt, eftersom vatten gör lite som det själv vill. Det kan vara svårt att kontrollera hur färgerna ter sig på pappret. Något annat som också kan kännas frustrerande är att det finns så många oskrivna regler som måste följas inom akvarellmåleri, exempelvis att du inte ska använda dig av vitt eller svart pigment eller att bara väta bakgrunden en gång när du gör en himmel annars blir det överarbetat. Alla har sin egen sanning om hur man ska göra och inte göra men jag märkte att när jag började att experimentera mer och inte tänka så mycket på alla de ”regler” som finns inom akvarellmåleriet så började jag njuta mer av mitt målande och göra mer framsteg. Det gäller att hitta en arbetsmetod som fungerar för just dig. Det ska vara roligt att skapa och jag säger inte att man ska strunta i grunderna inom akvarellmålningen, men allt är inte skrivet i sten. Hitta det som fungerar för dig i ditt skapande och ha kul!

Klicka gärna på bilderna för att titta på mina målningar.

Victor Andersson

Akvarellevent fortsätter 2023!

Vi jobbar för för fullt med att skapa ett lika fantastiskt event i år. Här nedan kan du se vilka som blir årets instruktörer.